Zaken die men onderschat als het gaat om persoonlijke veiligheid

Beveiliging voor particulieren en bedrijven

Zaken die men onderschat als het gaat om persoonlijke veiligheid

Zorgen voor de eigen veiligheid is belangrijk. Het is tegenwoordig gevaarlijk om alleen over straat te lopen zelfs als het daglicht is. Het is ook niet verstandig om met open ramen te slapen, want een inbreker kan elk moment in jouw slaapkamer terechtkomen en jouw vermoorden. Dat is het ergste dat kan gebeuren. Veel mensen zien het nut niet van goede beveiliging. Alleen een slot aan de deur plaatsen is niet voldoende. Hier vind je een lijst van zaken die men onderschat als het gaat om persoonlijke veiligheid.

  1. Het installeren van een camerasysteem is voldoende

Veel mensen nemen genoegen als er al een camera aanwezig is. Huiseigenaren denken dat een camera inbrekers gauw laat afschrikken en dat ze dan niet verder zullen komen. Daar is niets van waar. Je hebt niet aan een camera die niet werkt en die de data nergens kan opslaan. Als je een camera hebt geïnstalleerd moet het data kunnen opslaan en het moet gekoppeld zijn aan een beveiligingsbedrijf die 1x24uur de bewaking voor je doet.

  1. De reservesleutel

Het slotenmakersbedrijf is al moe om mensen te waarschuwen hiervoor. Bewaar de reservesleutel niet onder een mat, in de bloempot of in een schoen. Inbrekers zijn dankzij de technologie heel slim geworden. Ze kunnen de reservesleutel gemakkelijk vinden en hebben je huis in een korte tijd leeggeroofd. Laat geen reservesleutel op deze plekken. Het is de tijd van technologie, maak gebruik ervan en laat slimme sloten plaatsen voor jou deuren. Slimme sloten geven je enorm veel opties, zo kan je gasten toegang geven vanuit jouw mobiel met een simpele code die je later weer kan veranderen. De slotengroep kan je meer vertellen en helpen als je wilt overstappen tot het plaatsen van slimme sloten.

  1. Verlichting wordt uitgedaan voor het slapengaan

Veel huiseigenaren doen het; alle lichten worden voor het naar bedgaan uitgedaan. Waarom? De lichten zijn een onmisbare beveiligingsmaatregel. Inbrekers houden niet van licht en door de lichten later op de avond uit te doen, geef je ze alle tijd om in actie te gaan. Je kan ze op afstand houden met voldoende buitenverlichting. Plaats verlichting rond jouw huis en andere plekken van jouw erf. En doe ze niet uit. Gebruik zuinige lampen die je de hele nacht aankan laten en vriendelijk zijn voor je stroomrekening.

  1. Een hond is al voldoende

Huiseigenaren gaan ervan uit dat als er een hond aanwezig is zij niet meer hoeven te investeren in extra beveiligingsmaatregelen. Daar is niet van waar. Honden verrijken ons leven op veel manieren, maar op hen vertrouwen voor de veiligheid van het huis is misschien te veel gevraagd. Je zou het leven van je geliefd hond toch ook niet op spel willen zetten? Inbrekers zijn genadeloos en hebben snel je hond vergiftigd. Een hond kan je hebben als onderdeel van jouw beveiliging portefeuille, maar maak ook gebruik van de andere opties als camera’s, alarms, stevige sloten etc.