Vloerverwarming wilopomp

Beveiliging voor particulieren en bedrijven

Vloerverwarming wilopomp

Het is tegenwoorden vanzelf sprekend dat een woning beschikt over vloerverwarming en waterpompen. Dit hoeft niet door het hele huis, maar vaak in de keuken of badkamer is dit wel aanwezig. Je ziet in nieuwe huizen dat er nog veel meer gebruik van vloerverwarming wordt gemaakt. Voor het aansluiten van vloerverwarming is ook een waterpomp nodig, maar welke waterpomp is nou het meest geschikt hier voor? In dit artikel kom je erachter waar je op moet letten bij het aansluiten van vloerverwarming.

Vloer verwarming kapot?

Het kan zomaar voorkomen dat de vloerverwarming niet meer goed werkt als voorheen of helemaal niet meer werkt. Hier kunnen verschillende oorzaken voor zijn, maar meestal komt het doordat de thermostaat afslaat wanneer de radiatoren op temperatuur zijn of als de CV ketel te weinig druk geeft. Is het zo dat de ketel te weinig druk geeft, dan kan deze geen warmte meer verspreiden en zal de vloerverwarming niet meer goed of helemaal niet meer werken. Door de ketel weer op te vullen is het probleem vaak opgelost, maar het is ook mogelijk dat het expansievat kapot is gegaan. Dit gebeurt vaak als de ketel regelmatig moet worden bijgevuld. Hierdoor kan het expansievat kapot gaan. Is dit het geval dan is het mogelijk om deze te vervangen voor een nieuw expansievat.

Energiebesparing

De meeste vloerverwarmingen beschikken over een standaard circulatiepomp die niet echt energiebewust is. Hier kun je wat aan doen door een pomp te gebruiken die dit wel doet. Hierbij zul je niet alleen energie en dus milieu bewuster zijn, maar ook nog eens op langere termijn minder kosten hebben voor de vloerverwarming. Wil je dus bewuster zijn met je energie en er ook nog eens op vooruit gaan als het gaat om de kosten van de energie? Dan is het verstandig om de standaard circulatiepomp te vervangen door een energie bewuste wilo pomp. De kosten van deze pomp zijn binnen 2 jaar terug verdient en zullen in de toekomst meer de kosten dekken.