Is het mogelijk om je huis minder aantrekkelijk te maken voor inbrekers?

Beveiliging voor particulieren en bedrijven

Is het mogelijk om je huis minder aantrekkelijk te maken voor inbrekers?

Woninginbrekers kiezen meestal hun prooi door te kijken naar: ontgrendelde deuren, lege huizen en kostbaarheden die in het zicht zijn achtergelaten, rijp om te worden geplukt. Het zijn meestal geen goed vooraf geplande inbraken. Hoewel de meest onfeilbare manier om inbrekers af te schrikken is door te investeren in een huisbeveiligingssysteem, hoef je vaak alleen maar jouw deur op slot te doen om de inbreker te stoppen. Hier zijn er enkele manieren om je huis onaantrekkelijk te maken voor inbrekers. Ze zijn gratis of goedkoop, en vereisen vaak eenvoudige, gemakkelijke aanpassingen die niet veel moeite kosten. Probeer deze ideeën uit om jouw huis vandaag nog veiliger te maken.

  1. verwijder items uit het zicht

Dit lijkt misschien een beetje voor de hand liggend, maar als een inbreker door een van jouw ramen kijkt, wat zien ze dan? Als ze waardevolle spullen zien, zullen zij graag in jouw huis willen komen. Houd dingen zoals een laptop of mobiele telefoon, die gemakkelijk kunnen worden verkocht, uit het zicht om te voorkomen dat inbrekers jouw huis aanvallen. Het is niet alleen elektronica, paspoorten en rijbewijzen zijn ook het doelwit.

  1. Maak toegangspunten onaantrekkelijk

Inbrekers houden van een verborgen deur of raam. Dat betekent dat als je veel struiken of bomen bij je ramen hebt, of als je voordeur aan het zicht onttrokken is, je zonder deze problemen meer kans loopt om ingebroken te worden dan bij je buren. Vergeet niet om de omgeving rond jouw huis schoon te houden. Een veilige omgeving is medebepalend. Plaats verlichting bij de voor- en achterdeur. Snoei bij ramen en hekken alle struiken weg die het voor een inbreker gemakkelijk kunnen maken om zich te verbergen of toegang te krijgen. Bewegingsgevoelige lampen zijn ook handig in deze gebieden. Overweeg ook doornige struiken rond ramen die het niet alleen onaantrekkelijk maken, maar ook pijnlijk voor inbrekers om toegang te krijgen tot jouw huis.

  1. Plaats sloten

Dit advies is misschien eenvoudig, maar volgens slotenmaker Eindhoven is het heel belangrijk. Dergelijke acties zijn echter ongetwijfeld het meest direct en effectief. Je moet ervoor zorgen dat alle deuren en ramen goed vergrendeld en beveiligd zijn voordat je het pand verlaat of tijdens de nachtelijke uren.

  1. Koop een hond

Inbrekers houden niet van de dingen die hen kan schaden. Als er een kans is dat ze een hond zullen ontmoeten, kan dit hen er misschien van afschrikken. Het is duidelijk dat het krijgen van een hond een groot probleem is en een langdurige verbintenis, denk er dus eerst goed over na.

  1. Plaats een inbraakalarm

Inbrekers zullen jouw huis eerst controleren en als ze een alarmsysteem zien, zullen ze oneindig veel minder geneigd zijn om jouw eigendom te bereiken. Het loont de moeite om in een goede melder te investeren. Als je een alarm hebt, moet je er natuurlijk voor zorgen dat je deze gebruikt. Wanneer je weg bent, kun je het volledig activeren en als je in bed ligt, kun je elke zone activeren waarin je niet slaapt.