Alarmsystemen

Beveiliging voor particulieren en bedrijven

Alarmsystemen

Tegenwoordig zijn er meer inbraken dan ooit. Een goed alarmsysteem is dan ook zeker geen overbodigheid ter aanvulling van je woning of bedrijf. Twijfel je of je een alarm wilt aanschaffen? Lees dan snel verder.

 

Waarom een alarm?

 

Hedendaags zijn er in ons land ongeveer 144 inbraken per dag. Dit betekend dat om de tien minuten tenminste één inbraak wordt gepleegd. Om je dierbaren en bezittingen goed te beschermen en inbrekers op afstand te houden raden we een inbraakbeveiliging aan. Bovendien als je nog meer zekerheid wilt is het mogelijk om jezelf aan te sluiten bij een meldkamer. Politie of brandweer worden direct ingeschakeld. Tevens kan een alarm ook dienen tegen gaslekken, CO2 en wateroverloop.

 

Soorten alarmen

 

Er bestaan drie verschillende soorten alarmsystemen:
Draadloos. Dit eenvoudig te installeren systeem heeft als voordeel dat het communiceert via radiogolven en je dus geen last hebt van overbodige kabels die je moet wegstoppen. Dit systeem werkt op batterijen en het zal vanzelf een melding geven wanneer die aan vervanging toe is. Uitbereiding is echter niet mogelijk.
Bekabeld. De montage van een bekabeld systeem zal langer duren, maar op lange termijn handiger dan een draadloos systeem. De kabels worden aangesloten op het netstroom.
Hybride. Dit is als het ware een uitgebreid alarmsysteem. gedeeltelijk draadloos of bekabeld. Bij een hybride systeem kunnen extra sensoren of functies worden toegevoegd.

 

Kosten

 

Ten eerste is het belangrijk om te weten dat er een groot verschil is tussen professionele systemen en doe-het-zelf alarmen. Deze laatste simpele alarmen zijn aan te schaffen voor een paar honderd euro. Echter missen deze systemen belangrijke componenten, voorbeelden: Signaal is minder sterk, vaker vals alarm, en de sirene is minder krachtig.
Prijzen van professionele inbraakbeveiligingen hangen af van hoeveel onderdelen je aanschaft. Op een appartement kan je rekenen op zo’n 1000 euro voor een goede eerste klas beveiliging. Een grotere woning of pand kan schommelen tussen de 1000 en 2500 euro. Starten met kleinere systemen of beperkte componenten is zeker een optie en switchen naar modulair ook. Je systeem laten aansluiten bij een meldkamer kost maandelijks 12 euro. Voordelen hiervan zijn: continue zekerheid en bij brand wordt de brandweer ingeschakeld.

 

Onderhoud

 

Jaarlijks onderhoud is verplicht bij een professioneel alarm. Hierbij wordt aangeraden een specialist in te schakelen. Hieronder zie je een overzicht wat betreft de controle:

 

  • Test baterrijen
  • Controle voedingssystemen
  • Testen sirences
  • De staat van het apparaat
  • Etc.

Onderdelen

 

Alarmsystemen zijn op te delen in verschillende onderdelen. Zo is de alarmcentrale het hoofdonderdeel, deze zorgt voor verbinding tussen elk onderdeel. De omtrekdetenctie zijn op te splitsen in twee componenten, een magneetcontact en een glasbreuk sensor. De magneetcontact is uitsluitend geschikt tegen inbraak door deuren. Waartegen de andere sensor ook beschermd tegen indringing door glasbreuk. Voor binnendetectie is infra rood die menselijke warmte opvangt de volgende optie. De sirenes zorgen voor een oorverdovend lawaai als een inbraak wordt opgemerkt. Er zijn twee sirenes: De binnen sirene en de buitensirene. Het laatste onderdeel is het bedieningspaneel. waarbij je handmatig de inbraakbeveiliging kunt activeren en deactiveren. Tegenwoordig gaan veel handelingen ook via de smartphone door middel van een app. Als bijvoorbeeld een inbraak wordt waargenomen gaat er direct een bericht naar jou apparaat en/of een melding naar je familie.

 

Tot slot

 

Twijfel je nog over welk systeem geschikt is of wil je meer informatie bemachtigen? Ga dan naar onze site www.stopdedief.be. Ook kun je tientallen tevreden reviews lezen en jou keuze hier op baseren.